Håndukker & fingerdukker

Find dit barns nye hånddukke i Bandittens eventyrlige univers af lækkert legetøj. Skal der fantasifuld leg, teater og kreativitet til derhjemme er en hånddukke en uundværlig del af legetøjet i børnenes legekasse. En hånddukke giver en unik mulighed for at inddrage alle husets medlemmer og engagere børn såvel som voksne på en hyggelig måde. Gå op opdagelse i vores sortiment at søde hånddukker i den allerbedste kvalitet her! Læs mere

Filtrer efter

Alder
Mere.. mindre
Mærker
Mere.. mindre
Pris
79 kr 330 kr
Filter
Viser 1 - 34 af 34

Hvorfor vælge en hånddukke?
Som forælder kan du udvide hyggen omkring godnat læsningen og gøre den endnu sjovere ved at bruge en hånddukke som led i fortællingen af dit barns yndlingshistorie. Du kan for eksempel læse et eventyr om rødhætte og ulven, og bruge en ulv hånddukke til at gøre historien mere virkelig. 

Du kan finde på dit eget eventyr sammen med dit barn. Historiefortællinger som I selv har fundet på, kan tit gå hen og blive rigtig sjove, da fantasien ikke kender nogen grænser. Hvis barnet selv er med til at opdigte en historie, og det er deres tur til at bygge videre på en historie I har sammen, trækker barnet tit paralleller til det virkelige liv, og hvad der fylder i deres hoveder lige nu og her.

Mange ting er også nemmere at gå til og udtrykke gennem fantasileg og skuespil. På den måde kan du få en god fornemmelse af, hvad der fylder af tanker hos dit barn, og om der er eventuelle ting, der kan blive vigtige at snakke om og være opmærksom på, hvis der er noget, der går og trykker, som de måske ellers ikke ville sige af sig selv, men som er følelser og tale de giver udtryk for gennem deres hånddukke.

Hvis man vælger at lege med en hånddukke, der ligner et dyr, kan man gribe muligheden og samtidig få virkelig meget lærerigt ud af legen ved at udbygge barnets viden om verden omkring. Man kan tage en snak om, hvor dyret lever og selv spørge barnet, hvad de tror om dyret, og så kan de vise deres tanker og leve dem ud gennem den.

Hånddukker fra Hansa
Hansa blev etableret i 1972, hvor de producerede en lang række af pædagogisk legetøj, men først i 1989 gik de videre med at lave plys dyr og hånddukker. I dag bliver en Hansa hånddukke produceret i Filippinerne.

Hansa håndukker er i en liga for sig, og vi er så glade og stolte over at kunne præsentere dem som en del af vores store sortiment. Hvor en hånddukke til tider kan være lidt mere abstrakt/fantasifuld i dens udtryk, så er en hånddukke fra Hansa noget af det mest livagtige, vi har set på markedet. Hele historien omkring deres produktion er noget, der varmer vores hjerter, da hver enkelt hånddukke er lavet i hånden. Fyldet til stoffet i hånddukkerne og bamserne er specialfremstillet. Det hele starter med indsamling af PET-flasker. Flaskerne bliver skåret i bittesmå stykker. Alle de små stykker bliver herefter rengjort, desinficeret hvorefter de smeltes. Herefter ekstruderes det til tynde bløde fibre. Resultatet er et blødt bomuldslignende materiale, som er dejligt at kramme. 

Dyrene får nogle fine former, der gør det nemt at genkende hvert et dyr, da de bliver syet og sømmet indefra for at give dem deres unikke form, der er kendetegnende for hvert et dyr. Farven i dyrene bliver håndmalet og nogen også malet yderligere med en særlig airbrush teknologi, da skygningen der er med til at livagtiggøre et dyr, simpelthen ikke kan blive reproduceret maskinelt. På denne måde kommer dyret nærmest til live, og du er ikke i tvivl om, hvilket dyr du står med. Med deres naturtro udtryk er der også mange ældre børn, som er vilde med en Hansa hånddukke.

Hånddukke som pædagogisk værktøj
Det at tale om følelser og at forstå interaktionen mellem mennesker kan være meget abstrakt for et barn – og udfordrende for en forælder at forklare på børneniveau! Dertil er en hånddukke et særligt godt redskab til at udvikle dit barns evne til at forstå andre mennesker og deres følelser. Udvikling af empati er nemmere for et barn at lære, når det ikke er noget, som en voksen skal stå og forklare, men det er nemmere at sætte sig ind i menneskelige interaktioner, når en hånddukke føler, når en anden hånddukke måske slår den, eller siger den ikke gider at lege mere. Det er fordi barnet identificerer sig med hånddukken og kan nemmere forstå de følelser, hånddukken har, end hvis en voksen forklarer, hvorfor det kan være svært at blive udelukket fra en leg, eller hvorfor man ikke må slå en anden, når man er frustreret. På den måde er det gennem leg et utrolig rigtig godt redskab til at være med til at udvikle sociale færdigheder.


Hånddukker til dukketeater, som krammedyr eller fri leg
Til dukketeateret derhjemme er en hånddukke uundværlig og underholdning til flere timer er garanteret. Derfor kan I snildt supplere med en fin hånddukke fra Banditten. I vores legetøjsbutik på Østerbro og på nettet har vi både hånddukker som dyr, og DR’s velkendte Kaj og Andrea håndukker samt en hånddukke af figurerne fra skønne Bamse og Kylling. Skulle der være en vare, der er udsolgt, kan du altid vælge at skrive dig op til den på nettet, så får I besked så straks, hånddukken er på lager igen.

Man kan sagtens købe en hånddukke og bruge den som bamse, når ikke barnets hånddukke sidder på hånden. Hos Banditten kan man finde mange forskellige hånddukker, som ligner rigtige dyr. Derfor kan man i vores brede udvalg finde en hånddukke som lam, en som gris, en som hund, en som kanin, eller sågar en som pindsvin. Hvis du søger lidt mere vilde og anderledes dyr, dem vi ikke kender så godt herhjemme fra i den vilde natur, kan du få en hånddukke som pungrotte, en hånddukke som løve, en hånddukke som gorilla, en hånddukke som tiger og en hånddukke som panda for bare at nævne nogen få.

Dyk ned i det store udvalg i vores hånddukke kategori og find lige netop den hånddukke, der vækker mest glæde hos fødselsdagsbarnet.